Förpackningar i fysisk butik respektive på nätet

Produktförpackningen
25th september 2019

Det finns många fördelar med all form av e-handel som bara har vuxit sig starkare de senaste åren. Det är lättare att nå ut till många potentiella kunder. Det är smidigt att som kund kunna handla dygnet runt och var som helst ifrån, vilket också gynnar företagen som då kan sälja allt mer. Men, hur får du kunden att välja just din produkt enbart baserat på en bild och ibland flera bilder av en förpackning? Jo, du fokuserar på att göra förpackningen så intressant som möjligt.

Är det bara utsidan som räknas?

Ja och nej. Visst är förpackningen mycket viktigare idag är för tjugo år sedan. Men, det finns andra sätt att nå kunden också. Med en välfungerande transportlogistik kan ett företag kombinera att skicka ut produkter med att skicka ut bra marknadsföringsprodukter, smakprover av olika slag och liknande.

För att en kund ska bli helt nöjd med en produkt krävs det både att den lever upp till kundens förväntningar och att den har transporteras till kunden på ett korrekt sätt. Dessutom måste förpackningen locka till sig kunden på en bild på nätet. Förvisso kan de flesta företag det här med yttre förpackningar, skyddande plastkuddar och emballage av olika slag. Om du eller ditt företag vill ha mer hjälp kan ni få hjälp att hitta effektiva och klimartsmarta förpackningar utan att tumma på materialkvaliteten och hur väl förpackningen håller.

Numera är det nämligen också viktigt för kunderna hur transporterna går till, inte bara att varan transporteras och levereras i förväntat skick. Det blir allt vanligare att kunderna också engagerar sig i hur transporterna går till. Företagen måste leva upp till kundernas miljökrav. Men, som nämnt ovan finns det mycket hjälp att få för att åtminstone försöka konkurrera med de större företagen.

Det är mycket att tänka på när man startar ett nytt företag som producerar och levererar produkter. Du behöver både ett lagerutrymme, lösa alla logistiska frågor, sköta all frakthantering, posthantering och ekonomi samt allt annat som hör ett företag till. Det finns förstås möjlighet att hyra in andra utifrån för att axla delar av ansvaret. Samtidigt kan det även generera en del outförutsedda utgifter för ett nystartat företag.

E-handel

När det gäller e-handel är det mycket att tänka på, inte bara all logistik, frakt, transport samt att förpacka sina produkter på rätt sätt så att de både syns och håller genom all frakt. Dessutom har e-handeln bidragit till en rad nya regelverk när det gäller moms av olika slag och när ett företag handlar med olika länder. På det sättet har den digitala tidsåldern både utvecklat och påverkat de logistiska systemen som måste användas idag för att åstadkomma den här typen av affärer.

culture