Avtal vid upphandling om frakt och logistik

Logistik, frakt, kund
6th december 2019

För att få en kedja av olika företag att fungerar rent logistiskt krävs det en hel del arbete. Speciellt om ert företag väljer att inte sköta alla delar själv, utan istället väljer att skriva avtal med andra företag och låta dem göra delar eller hela jobbet. Nedan finner du några saker som kan vara bra att ha i åtanke när du upprättar avtal med olika parter gällande frakt och logistik.

Värt att tänka på

För det första är det viktigt att göra en noggrann undersökning av företaget du vill skriva avtal med. Hur har de arbetat tidigare och vilka har de arbetat med? Det kan också vara en fördel att dubbelkolla med a-kassan och facket innan ni skriver på några avtal för att säkerställa att avtalet ser korrekt ut och följer alla normer, regler och lagar.

Det finns också en uppsjö av olika mallar som andra företag har använt sig av tidigare att ladda ner via internet. De kan användas som utgångspunkt för att hitta en lösning som passar just er. I samband med det får ni också en tydligare bild av vad som är rimligt i er situation, genom att jämföra med hur andra företag har gjort.

culture