Logistiska överväganden vid flytt

Logistik, frakt, kund
20th april 2020

Att flytta är inte så svårt utan kräver mest starka armar och en flyttpizza till polarna, kanske många tänker. Men för att få en riktigt lyckad flytt kan det vara bra att göra några logistiska överväganden i förväg. Här kommer våra bästa tips.

Rätt sak vid rätt tidpunkt

Att rätt sak finns tillgänglig vid en given tidpunkt är a och o inom logistikbranschen, men behandlar du din egen privatflytt på ett likadant sätt? Det är många saker som kommer behövas första dygnet, t.ex. några ombyten, en kaffekopp och hygienartiklar. Fundera över vad det är du kommer att behöva inom den närmsta framtiden och packa dessa nödvändigheter i separata lådor. Märk upp lådan och se till att den kommer fram i rätt tid.

Boka en seriös flyttfirma

När flyttlasset går till din nya lya, se till att boka en seriös flyttfirma i gävle som vet hur man packar och flyttar möbler så att det inte blir några repor och fuktskador. Har du tänkt att ha kvar ditt möblemang hela livet är det bra att tänka på att det kan komma att vara med om många flyttar framöver.

Rätt emballage

Att packa rätt i flyttkartongerna är en konst som man lär sig med tiden. Det är bra att ha i åtanke att tunga saker kan fara runt i kartongen och skada de andra sakerna som är i. Undvik detta genom att packa lådorna fulla eller att fylla ut tomt utrymme med fyllnadsmaterial som luftkuddar eller pack-chips.

culture